Profil

Om A2 Auto

A2 Auto har eksisteret siden 1958 og blev i 2002 qua et generationsskifte fra far til søn overdraget til Søren Ejsing, som i dag er daglig leder og ejer af virksomheden.

A2 Auto beskæftiger, udover mester selv, flere mekanikersvende, en eller flere lærlinge samt en kontormedarbejder. Bilsyn Plus, som også drives fra matriklen, beskæftiger en synsmand (kategori 1+3).

Begyndelsen

Entreprenante Bjarne Jacobsen etablerede A2 Auto i 1958. Han lejede sig ind i et par garager ved en tankstation i Hvidovre og udførte primært pladearbejde. Han havde et samarbejde med en autolakerer, og det lykkedes ham at skabe en sund forretning, der kunne forsørge en familie med tre børn.

Koblingen smed/maler skulle vise sig at tiltrække især taxaer, der fik lavet skader hos Bjarne Jacobsen og dernæst påmalet logoer og skilte hos hans ’kompagnon’.

Bjarne var udlært smed og havde arbejdet i Store Nord, men det var hans passion for biler og egen-reparationer, der førte til, at han gav sig i kast med en række tekniske bøger om autoreparation og lærte det, der skulle til for at drive et mekanikerværksted.

Der skulle dog gå otte år, før han fik den første opgave, der ikke havde noget med pladearbejde at gøre. Bjarne husker tydeligt, at en familie trillede ind på værkstedet på vej på ferie, bilen var i stykker, og han reparerede den med besked om, at de kunne betale, når de kom fra ferie, hvis reparationen ellers viste sig at være i orden. Det gjorde de, og aktiviteterne omkring reparation var skudt i gang.

I slutningen af 60erne flyttede familien fra en lejlighed i Hvidovre til hus i Karlslunde, og Bjarne købte en grund i et nyt erhvervsområde. Der var ikke anlagt nogen vej derud endnu, og Bjarne fortsatte i de gamle rammer for at spare op til byggeriet.

Omkring 1970 begyndte han at bygge det nye værksted. Bjarne deltog selv i alle processerne, og anvendte kun en murer til at rejse ydervæggene. Byggeriet tog i alt 3-4 år, og Bjarne holdt samtidig det gamle værksted ’i kog’ indtil det nye værksted kunne tages i brug.

I 1974 stod de nye lokaler klar. Der var bygget et hus ved siden af, og selvom det har været lejet ud siden, var det oprindeligt tænkt som en udvej, hvis familien skulle blive nødt til at flytte fra huset i Karlslunde.

Rust og mekanik

Flere kunder fulgte med til det nye værksted, men Bjarne så alligevel et behov for at tiltrække kunder. Karlslunde var dengang langt ude på landet, og folk kom ikke naturligt forbi det nye værksted.

Derfor gik A2 Auto ind i rustbehandling. I begyndelsen af 70erne var det helt nyt, og Bjarnes ambition var at være den eneste, der tilbød rustbehandling fra Køge til Tåstrup. Det virkede, og kunderne fandt vej til A2 Auto, som efterhånden beskæftigede tre mand på fuld tid. Lidt over halvdelen af virksomhedens omsætning i de år var baseret på rustbehandling.

Virksomheden finder sin størrelse med 2-3 mand ansat til rustbehandling og autoreparation indtil 1992, hvor de beslutter at afvikle rustbehandling, idet efterspørgslen ikke kan imødekommes og området ikke umiddelbart lader sig rationalisere. Værkstedet mangler på det tidspunkt hverken plade- eller mekanikerarbejde og A2 Auto laver aftale med en anden rustbehandler, der indvilger i at holde samme høje standard, mod at A2 Auto sender kunderne videre.

Ny mand ved hjelmen

I dag drives A2 Auto af Søren Ejsing, der valgte at søge job hos sin far i 1992 i en periode, hvor han var kørt fast i ingeniørstudiet og det ikke stod klart, at han skulle overtage værkstedet. Det var først efter et stykke tid, at han besluttede sig for at gå i lære.

Søren Ejsing overtager i 2002 hele driften af A2 Auto og i 2016 ansættes Sørens hustru, Annette Ejsing, i virksomheden og overtager mange af virksomhedens administrative og markedsvendte opgaver.

I 2019 starter deres søn Jacob Ejsing som EUD-lærling.

Telefon & Mail

46 152 222

info@a2auto.dk

Kontakt

Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles
Privatlivspolitik & Servicevilkår gælder